Over ons

Sinds de oprichting van ons bureau De Regie in 1996 zijn we actief als adviseurs op het gebied van zelfbouw en CPO. Al 17 jaar begeleiden we met veel plezier overal in het land zelfbouwers en bouwgroepen en ondersteunen we gemeenten bij het uitgeven van bouwlocaties aan particulieren. We hebben een schat aan ervaring opgedaan en een groot netwerk opgebouwd, zowel onder particulieren als professionele partijen.

Er is in 17 jaar veel veranderd. Tot 2000 was woningbouw het domein van gemeenten, projectontwikkelaars en woningcorporaties. Voor wensen en ideeën van bewoners was weinig ruimte en zelfbouwers werden nauwelijks serieus genomen.

Die tijd ligt gelukkig achter ons. Het klimaat voor zelfbouw is tegenwoordig veel gunstiger. Zelfbouw- en CPO-initiatieven schieten overal als paddenstoelen uit de grond. Gemeenten, bouwprofessionals en financiers zijn allemaal graag bereid zelfbouwers en bouwgroepen bij het realiseren van hun ambities, dromen en wensen terzijde te staan.

Zelf of samen je huis bouwen is hartstikke leuk en waardevol maar als je dat voor de eerste keer doet, is het wel zaak dat je kunt beschikken over goede en onafhankelijke informatie. 

Wat ons met ZelfbouwInNederland.nl voor ogen staat is:

  • dat ZelfbouwInNederland.nl uitgroeit tot hét kennis-, informatie- en ontmoetingsplatform voor zelfbouwers en professionals in Nederland.
  • dat je als zelfbouwer of bouwgroep vanaf het prille idee tot aan de oplevering van je huis of project alle noodzakelijke informatie over zelfbouw op ZelfbouwInNederland.nl kunt vinden. 
  • dat professionele partijen (gemeenten, architecten, aannemers en andere bouwprofessionals) eenvoudiger in contact kunnen komen met zelfbouwers en kunnen laten zien welke waardevolle bijdrage zij kunnen leveren aan het succes van zelfbouw- of CPO-projecten. 
  • dat zelfbouwers en bouwgroepen de website intensief gebruiken om hun ervaringen te delen en elkaar te inspireren.

Om ons te concentreren op het ontwikkelen van de website, hebben wij onze advieswerkzaamheden als bureau in 2012 en 2013 tijdelijk op een lager pitje gezet. Nu de website op eigen benen staat, pakken we ons advieswerk weer met hernieuwde energie op (zie www.deregie.nl). 

We wensen je veel plezier met het gebruik van de site en hopen dat we een bijdrage kunnen leveren aan het welslagen van je project. 

30 november 2013,

Marcel van Lent & Marcel Kastein 

Nieuws

1

aug.

Requiem voor een burgerinitiatief

Ik woon in de buurt van het oude Sportfondsenbad aan de Bisschopsweg. Jarenlang heb ik er gezwommen en gefitnesst, en veel buurtgenoten met mij. Ik ging met mijn dochters naar het Aquadroom, een prachtige waterspeeltuin. Later gingen ze bij de zwemclub, wedstrijd zwemmen. Met weemoed denk ik er aan terug. Na de zomervakantie gaat de slopershamer erin. Daarna blijft alleen de herinnering. Ruim tien jaar geleden wordt duidelijk dat Amersfoort een nieuw zwembad krijgt en het oude Sportfondsenbad zal verdwijnen. Een paar bewoners uit De Luiaard steekt de koppen bij elkaar. Dit is een unieke kans. Blijven wonen in de buurt op het zwembad terrein.

lees verder

3

mei

Hoe realiseer ik mijn Tiny House?

Iedere eerste zaterdag van de maand houdt Tiny House pionier Marjolein Jonker open huis in haar Tiny House in Alkmaar. Gemiddeld 50 liefhebbers van de micro-woningen vinden hun weg naar haar huisje van 20 m2 en vragen haar honderduit naar haar manier van wonen. De nummer één vraag: ‘Ik wil ook in een Tiny House wonen, hoe krijg ik dat voor elkaar?’

lees verder

Twitter